Onderhoud

Poten / Bemesten / Water geven / Snoeien / Ziekten en plagen

Ziekten en plagen

Zoals allerlei andere planten kan ook een Buxus te maken krijgen met ziekte. Er zijn een paar meestvoorkomende ziektes en plagen die bij een juiste aanpak vrij onschuldig zijn.

Buxusbladvlo

De Buxusbladvlo komt meest in het voorjaar voor. Het beestje zelf is nagenoeg niet te zien maar door de witte afscheiding is wel duidelijk te zien of de buxus er last van heeft.

Dit is heel goed te bestrijden met het middel Calypso, deze is in verschillende verpakkingen te verkijgen bij uw tuincentrum. Lees voor de bespuiting de gebruiksaanwijzing. Enkele dagen na de bespuiting ziet u de aantasting al verdwijnen. Indien nodig kan de bespuiting herhaalt worden. Kijk hiervoor op de gebruiksaanwijzing.

Schimmel

Buxus kan ook last hebben van schimmel. Er onstaan kleine bruine vlekjes op het blad, uiteindelijk zal het blad geheel afvallen. Doet u hier niets tegen dan kan er een kale plek ontstaan.

U kunt schimmel voorkomen door bijvoorbeeld het gewas droog te houden. Dat kan al heel eenvoudig door het water geven langs onderen te doen en dus niet het gewas zelf te raken.

Bij uw tuincentrum zijn middelen te koop tegen bestrijding van schimmel in Buxus.

Een biologisch middel wat wij aanbevelen is de Buxus Health-mix. Deze is onder meer verkrijgbaar bij Bol.com

Buxusrups / Buxusmot

Sinds enige jaren is er een zeer vervelend rupsje actief, dit rupsje eet alleen maar Buxusblaadjes. Heel vervelend als u daar last van heeft. Maar gelukkig is daar heel gemakkelijk wat aan te doen. Er is een Biologisch middel op de markt wat uitstekend werkt tegen deze rups. Het middel heet Xentari en is gewoon verkrijgbaar bij Bol.com

Andere aantastingen?

Andere aantastingen in uw Buxus? Stuur een beschrijving met foto naar ons toe. Kijk op de contactpagina voor onze gegevens. Wij laten u dan zo spoedig mogelijk iets weten.

Buxus-info.com © - 2023