Onderhoud

Poten / Bemesten / Water geven / Snoeien / Ziekten en plagen

Poten

Haag

Voor het planten/poten van een haag zijn een aantal dingen belangrijk. Als eerste meet u het aantal meters op. Per strekkende meter heeft u 7 planten nodig. De geul maakt u iets dieper en breder dan de plantkluit. Maak de plantkluit voor het planten goed vochtig door hem even in een emmer water te houden, zodat de kluit zich vol kan zuigen met water.

Als alle planten netjes in de geul staan gooit u de grond, vermengd met wat potgrond weer terug in de geul. Duw de grond rond de struikjes goed aan.

Vergeet in het begin niet om regelmatig water te geven.

U kunt een haag het hele jaar door poten. Mits het niet vriest en u potgekweekte struikjes koopt. Voor meer informatie, kijk bij aanschaf.

Solitair

Het planten van een solitaire vorm Buxus gaat als volgt. Graaf een gat wat ruim genoeg is voor de kluit. Maak ook hier eerst de kluit voldoende vochtig en zet hem in het plantgat.

Gooi de grond, vermengd met buxusgrond terug in het gat en duw de grond rond de stam van de plant goed aan.

Vergeet in het begin niet om regelmatig water te geven.

Pot

Uiteraard kunt u uw vorm Buxus ook in een mooie decoratiepot zetten. Koop in dat geval een pot die ruimer is dan de kluit maar nog wel mooi in verhouding is met de plant.

Vul de pot met Buxusgrond en poot de plant daarin. Maak hem ook weer voldoende vochtig. In een pot is het belangrijk dat plant regelmatig water krijgt.

Buxus-info.com © - 2023